• DNHBB
  • DNHBB
 

 

De Noord-Hollandse Bierbrouwerij is een initiatief van 4 mensen:

 

Kees en Roswitha Schouten (zie foto)

Jeroen Luigjes

Ebo Bos

 Kees en Roswitha vormen samen de kern van het bedrijf, Jeroen en Ebo ondersteunen met raad en daad.

 

Kees en Roswitha wonen vanaf oktober 2000 in Uitgeest en vanaf 2012 werken ze nu ook in Uitgeest. Vanaf 2001 wordt al zelf bier gebrouwen. Kees heeft dus altijd al Uitgeester bier gemaakt. In het begin was het bier redelijk rechttoe rechtaan: als het op bier lijkt, dan is het goed. Na verloop van tijd werd er meer geëxperimenteerd; er moesten kruiden in het bier. Soms ging dat goed en soms niet. Uit deze tijd kwam de ambitie om de smaken uit de directe omgeving te verwerken in het bier. Het zijn de smaken van Noord-Holland die Kees inspireerde en nog steeds inspireren tot het maken van de verschillende bieren.

Vandaar de naam van onze brouwerij: De Noord-Hollandse Bierbrouwerij
en onze slogan: De smaak van Noord-Holland.

 

Anno 2017 brouwt De Noord-Hollandse Bierbrouwerij voornamelijk in opdracht. Dit kunnen restaurants en cafés zijn die een eigen huisbier willen, hobbyisten die graag hun eigen bier willen verkopen (zgn. huurbrouwers) of opdrachten voor een speciale gelegenheid (bijv. huwelijk, vereniging enz.).

Toch laten we ons 5-jarige bestaan niet ongemerkt voorbij gaan. Er worden 4 unieke en bijzondere speciaalbieren gebrouwen, alle afgevuld in een luxe 75 cl fles met kurk.

Wordt vervolgd...

 

 

 

Zie ook:

Van je passie je werk maken

De naam van de bierbrouwerij

 
 
 

                                                                           

dnhbb logo clean small