• DNHBB
  • DNHBB
 

7 april 2013

Koken met speciaalbier is in Belgie heel gewoon, in Nederland zie je dat helaas nauwelijks. Waarom alleen wijn in eten verwerken terwijl er zoveel mooie speciaalbieren zijn die de gerechten kunnen verrijken. Daarbij drink je natuurlijk een begeleidend bier die het geheel helemaal compleet maken.

 

Patrick en Corinne, van restaurant Le Baron in Bakkum, merkten dat er in hun restaurant de vraag naar speciaalbier enorm toenam. Je bent uit eten en wil dan niet alleen iets speciaals eten maar ook iets speciaals drinken. Bij wijze van proef kwamen ze ruim een jaar geleden met een biermenu: speciaalbier verwerkt in de gerechten met daarbij een passend speciaalbier. Dit werd zo'n enorm succes dat ze hiermee verder zijn gegaan. Waar eerst vooral met de bekende speciaalbieren (uit Belgie) werd gewerkt, zijn ze nu steeds meer op zoek naar lokale bieren.

 

Corinne, van restaurant Le Baron, vertelde me dat Patrick naar haar toe was gekomen en zei: Ik heb nu toch een lekker bier gevonden! Er zit in Uitgeest een brouwerij en die brouwt het Uitgeester Duiveltje. Dat bier wil ik hebben! Zo gezegd, zo gedaan.

 

Restaurant Le Baron 400Afgelopen vrijdag kwamen Patrick en Corinne in onze brouwerij op bezoek en keken hun ogen uit. Ze vonden het heel leuk om te zien waar het product, waar ze mee gaan werken, vandaan komt. En wat het verhaal is en welke gezichten erachter zitten. Het bier komt daardoor tot leven!

 

Uiteraard kregen ze een proefglas met ons Uitgeester Duiveltje en hebben ook alvast van het Uitgeester Engeltje, rechtstreeks uit de lagertank, mogen proeven. Uiteraard zit er nu nog geen koolzuur in maar het geeft toch een goed beeld met wat voor smaak je te maken hebt.

 

Tijdens het proeven zag je de ogen van Patrick gaan twinkelen. Ter plekke was hij vast allemaal lekkere recepten aan het bedenken wat hij met het Uitgeester Duiveltje en het Uitgeester Engeltje zou kunnen maken. We zijn zeer benieuwd!

 

Ons nieuwste verkooppunt is dus Restaurant Le Baron in Bakkum.

Het eerste restaurant, naast de slijterijen en café's, waar ons bier te koop is.

En uiteraard ontzettend leuk dat we niet meer helemaal naar Belgie hoeven om een echt biermenu te nuttigen.

 

 
 
 

                                                                           

dnhbb logo clean small